Friday, May 12, 2023

Vzkříšení II.

Sledoval, jak se okolní stavby začaly hroutit, jídelna se začala sesypávat s nimi a nakonec zmizela v hromadě sutin. Celou čtvrtinu základny zachvátily plameny a na oblohu se vzneslo množství dronů, pohybujících se v uskupeních, připomínající splašená hejna ptáků.

Základna měla tvar kříže a v jejím středu se nacházel kosmodrom. Každé rameno kříže tvořily dvě dlouhé plošiny s jeřáby a dalším vybavením. Při bližším pohledu se zřetelný tvar rozplynul a celá scéna připomínala obrovské mraveniště hemžící se nespočtem malých dronů a nepravidelných funkčních struktur.

Jedna strana základny byla vážně poškozená, plameny se mísily se sytě oranžovou září hvězdy, která se rozptylovala v atmosféře. Hvězda, která se na obloze jevila dvakrát větší než Slunce, visela nízko, těsně nad obzorem, a její tvar byl zkreslený refrakcí.

To bylo vše, co na záznamu mohl vidět. Jeho poslední vzpomínka před událostí byla jak usínal ve svém pokoji - mezi událostí a touto vzpomínkou byla devatenáctihodinová mezera. K dispozici byly i další videozáznamy, ale na nich byl zachycen pouze při chůzi po chodbách. Rozhodl se, že si je prohlédne později.

"Probudil jste se po šedesáti osmi hodinách, po tom, co se nám podařilo omezit následky výbuchu a zajistit dostatečné zdroje. Útok na základnu byl jedním z několika souběžných útoků v systému. K dalším incidentům došlo na druhé planetě a v důlních zařízeních ve vnějších oblastech. Ztratili jsme téměř veškeré spojení s hypernetem, zůstaly jen dva malé datové portály. Další připojení dorazí v příštích osmi měsících prostřednictvím nadsvětelných lodí z nejbližšího strongpointu," řekl hlas a dodal: "To je vše, co vám mohu prozatím říci."

Hlas byl jeho jediným zdrojem informací od probuzení. Když se odmlčel, obklopilo ho děsivé ticho a prázdnota. Nebylo nic vidět - jen prázdnota a jeho myšlenky.

No comments:

Post a Comment