Monday, May 8, 2023

Vzkříšení I.

Na tmavě modré hladině oceánu byly velkými vlnami zmítány malé úlomky ledu. Ze vzdálenosti pozorovatele se tyto vlny zdály poměrně bezvýznamné. Mrazivý exteriér osvětlovaly slabé oranžové paprsky světla vycházející ze zakrytého obzoru, skrytého hned za věžovou konstrukcí.

Obloha byla směsicí temně rudé a modré barvy, na níž se až na několik jemných cirrových útvarů téměř nevyskytovaly mraky. Chladné počasí bylo naštěstí od útulné jídelny odděleno průhlednou bariérou. V tuto hodinu v jídelně panoval čilý ruch, protože se lidé z okolních laboratoří shromáždili kolem dlouhého bufetového stolu, na kterém se nacházely dvě dlouhé porce in vitro masa - rybího a hovězího.

Korven se však soustředil především na venkovní scenérii, hleděl na oblohu a oběma rukama svíral hrnek teplého čaje. Byl ztracený v hudbě, která mu hrála v uších, nerozptylován žádnými zprávami z domova, jen tak chvíli odpočíval. Právě dojedl a dál pozoroval výhled, rámovaný staveništěm s četnými mechanickými rameny a jeřáby po obou stranách. Přímo pod sekcí, v níž se nacházela jídelna, kotvil osamělý trimaránový dron.

A pak...

No comments:

Post a Comment